Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/vrouweninbrons.nl/public_html/wp-content/themes/unicon/framework/admin/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Over de kunstenaar • Vrouweninbrons.nl

Over de kunstenaar

[vc_row][vc_column width=”1/1″]

Rob de Wit, geboren in Amsterdam op 24 september 1940. Autodidact.
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]robIn de tweede klas van de lagere school werd hij samen met een medeleerlinge uitgekozen om mee te doen aan een experiment van ‘de Werkschuit’ dat jong talent van diverse lagere scholen bijeen bracht, om in een groep kennis te laten maken met de diverse technieken die in de kunst bestonden. De bedoeling was om in een later stadium van een paar jaar te bezien of de leerlingen onder leiding van deskundige kunstenaars vorderingen hadden gemaakt. De groep stond onder leiding van de kunstenaars Ina van Bladeren en Ad Brouwer.

 

beeldinhandDe lessen werden gegeven in het Stedelijk Museum. De basistechnieken bestonden uit schilderen, mergel hakken, boetseren, werken met pastel, papier-maché en houten beeldjes maken. Tijdens de diverse tentoonstellingen in het museum werden door de docenten rondleidingen gegeven en over de daar getoonde kunst uitleg gegeven.

 

 

kikkerOp 14 jarige leeftijd moest hij de groep verlaten om ruimte te maken voor nieuw talent. Op 16 jarige leeftijd maakte hij haarspelden voor een kunstnijverheidswinkel en weer later kleine tafeltjes die hij inlegde met mozaïek. Naast dit alles deed hij ook veel aan sport en ging naar het C.I.O.S. in Overveen, om een sportopleiding te volgen, welke hij met goed gevolg aflegde. Na zijn diensttijd richtte hij een sportschool in Emmeloord op.

Na de verkoop van de sportschool in 1999 had hij weer tijd om de vaardigheden die hij vroeger had geleerd weer ter hand te nemen en begon schilderles te volgen en aan model tekenen te doen. Om dit te verbeteren volgde hij de modeltekencursus aan de avondacademie te Leeuwarden. In deze tijd maakte hij diverse vrouwenbeelden in serpentijn en albast, maar ook een groot beeld van een kikker in cement, bedekt met mozaïek.

De laatste tijd heeft hij zich toegelegd op het boetseren van beelden in terracotta en vindt veel voldoening in het maken van vrouwenfiguren in brons en bezit nu een verzameling beelden die ook te koop zijn. Indien u meer informatie wilt over de beelden, dan kunt u contact met mij opnemen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]